Răspundem cititorilor

Programul „10 ore pe gheaţă” nu a fost abandonat ci se va desfăşura odată cu deschiderea oficială a sezonului 2010-2011 pe arena din Galaţi, în colaborare cu echipa de hochei „Gladiators Dunărea Galaţi” – antrenor, profesor coordonator Cristinel Munteanu. Vă vom informa din timp despre acţiunile ce le vom întreprinde, pe măsură ce vom avea mai multe informaţii despre suprafaţa de gheaţă a patinoarului(probabil sfârşitul lunii septembrie, începului lunii octombrie).

Despre consăteanul nostru Mitu Nelu, erou al Revoluţiei din 1989 am publicat un material(au existat unele inadvertenţe în textul respectiv). L-am retras la cererea expresă a unui membru de familie. Atunci când vom avea informaţii complete despre eroul Mitu Nelu le vom publica, dar numai cu acordul familiei.

Referitor la trecutul dezonorant al unor consăteni. Noi, echipa xpressbalabanesti, nu ne propunem decât să privim spre un viitor mai bun urmărind să apropiem suflete şi caractere şi nu să ne luptăm cu trecutul. Dacă cei care au suferit ne-au rugat să iertăm dar să nu uităm nu ne rămâne decât să le respectăm rugăminţile. Istoria celor 3-4 decenii de comunism „să se scrie abstract, nu particip la ea, din orgoliu naţional.” – Petre Ţuţea(filozof, condamnat politic la 13 ani detenţie). Susţinem adevărul dar nu ne angajăm în dispute fără sens cu trecutul.

Fiecare din noi are drepturi dar şi îndatoriri. Să păstrăm curăţenia în comună este sarcina noastră nu a primarului. Am mai spus-o. Să ne protejăm pădurile, să plantăm flori, să ne respectăm tradiţiile, să fim mai buni, mai primitori, mai puţin invidioşi şi vom avea o localitate mai frumoasă.

Ca şi d-voastră constatăm o indolenţă descurajatoare din partea autorităţilor publice locale. Rămâne să acordăm calificative la urna de vot.

Peste tot în lume există birocraţie inclusiv Canada, Germania, Franţa, etc. La noi birocraţia este stufoasă, nefuncţională în multe situaţii. Nepotismul, corupţia, incompetenţa, vidul legislativ domină societatea românească. Sociologul german Max Weber descrie tipul ideal de birocraţie în termeni pozitivi considerându-l ca fiind un mod de organizaţie necesar, raţional şi eficient comparativ cu alte alternative.

În măsura timpului disponibil vom continua publicarea altor „poveşti din Bălăbăneşti”. Sperăm să revenim cu alte titluri în lunile de iarnă.

 echipa xpressbălăbăneşti

0 Responses to “Răspundem cititorilor”



  1. Leave a Comment

Leave a comment




Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
August 2010
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031