Bălășeștiul va avea Centru de Permanență de Asistență Medicală Primară

Autoritățile locale din Bălășești, Cavadinești și Brănești au amenajat spații pentru înființarea centrelor de permanență, de asistență medicală primară. Documentația necesară înființării unui asemenea centru a fost deja depusă de vecinii noștri.

Potrivit cotidianului „Viața Liberă” Galați :

„(…) Începând cu această săptămână, au intrat în vigoare noile norme care reglementează funcţionarea centrelor de permanenţă din întreaga ţară, deci şi a celor din judeţul Galaţi, de la: Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Bereşti şi Băleni.

Astfel, potrivit normelor, se primesc 12,8 lei pe ora de gardă în centrul de permanenţă, indiferent de gradul de calificare, faţă de numai 10 lei, până acum. Dacă centrul de permanenţă este organizat în cabinetul unui medic de familie, acesta va primi în plus 6,4 lei pe ora de gardă.

S-au stabilit noi norme şi pentru plata asistentelor: nu mai puţin de 8 lei pentru o oră de gardă. (…)”

Deși înființarea unui asemenea centru ar fi benefică populației comunei, Bălăbăneștiul nu și-a arătat încă dorința organizării unui asemenea obiectiv. Probabil nu suntem interesați să avem un centru medical operațional 24 de ore din 24, ori pur și simplu inființarea unei noi instituții publice ce ar creea câteva locuri de muncă specializate în comună nu este tentantă.

În curând vom merge pentru acordarea primului ajutor la Bălăsești, Berești sau Bârlad iar pentru o sesizare la poliție la Rădești! Să vedem ce surprize ne mai oferă și noua reorganizare administrativă.

Somn ușor stimați consilieri!

Al vostru consătean:
Florin Munteanu

Notă. Pentru cei care încă nu au auzit de organizarea și funcționarea Centrelor de Permanență din asistența medicală primară, din mediul rural, le sugerăm să citească cu atenție comunicatul Ministerului Sănătății și Familiei din 23.04.2002 sau pur și simplu să ia legătura cu autoritățile din comuna Șiria(Arad) care au inaugurat primul centru de permanență din țară.

Conform www.aradon.com :

„Înființarea Centrului de Permanență Medicală „Dr. I. T. Mera” a fost susținută de Primăria Șiria și Consiliului Local, care a pus la dispoziție un sediu adus la standarde moderne de funcționare şi a asigurat dotarea cu aparatură medicală.

O duzină de medici din Șiria, Pâncota, Covăsânț și Ghioroc vor asigura în regim de gardă continuitatea asistenței medicale primară pentru populația din comună şi pentru cetățenii care locuiesc pe o distanță de circa 40 de km de centrul comunei.”

1 Response to “Bălășeștiul va avea Centru de Permanență de Asistență Medicală Primară”


  1. 1 atlanta June 17, 2011 at 10:20 am

    Acum din cauza ca nu am modernizat infrastructura din comuna cei din radesti sau clacasii din balasesti sunt peste noi . Dar o cauza secundara este si micsorarea numarului de locuitorii din comuna care pleaca datorita saracieii . Scopul principal era atragerea de investitorii dar nu ca cei care sunt acum care practic vor sclavii cum munceau pe plantatiile de trestie de zahar.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
June 2011
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

%d bloggers like this: