Scopul acestui “site” constă în promovarea comunei Bălăbănești și a zonelor limitrofe, dezvoltarea serviciilor pe plan local și facilitarea accesului rapid la informații.

Localitatea Bălăbăneşti este situată în partea de nord a judeţului Galaţi, la aproximativ 15 km de orașul Bârlad ; evidențiindu-se prin ospitalitatea locuitorilor acestor vechi meleaguri, potențialul viticol și frumusețea mediului înconjurător. Comuna Bălăbănești are o istorie bogată fiind atestată documentar la 5 decembrie 1460, prin satul Româneşti. Din componența comunei Bălăbănești fac parte următoarele sate: Bălăbănești, Bursucani, Lungești și cătunul Zimbru.

 Celor ce vizitează localitatea Bălăbănești le urăm un sincer bun venit pe plaiurile marelui Ștefan și a meleagurilor colindate de cunoscutul fizician Ștefan Procopiu.

This site is intended to promote the village of Balabanesti, Romania, and its surrounding areas. We hope to provide users with useful information on the area, its services, and other useful information.

Balabanesti is located in the northern part of the district of Galati, approximately 15 km from the town of Barlad. The village is well-known for it’s hospitality and its breathtaking views of vineyards and orchards. Balabanesti has a rich history dating back to 1460. The region of Balabanesti is made-up of the following villages: Balabanesti, Bursucani, Lungesti and hamlet Zimbru.

We wish to welcome all visitors, and hope you enjoy immersing yourself in the rich heritage of the area including Stefan the Great, and renowned physician Stefan Procopiu.

36 Responses to “Bine ați venit!”


 1. 1 Munteanu Anca December 4, 2008 at 6:03 pm

  Bun venit acestui site!
  Sper ca acest site sa aduca si pentru oamenii din Balabanesti si nu numai macar o umbra de informare si mai mult o satisfactie a comunei Balabanesti de a avea ca si celelalte comune cu un grad mai mare de dezvoltare, un sistem cat mai evoluat de informare si de prezentare a valorilor care s-au format de-a lungul timpului pe acest teritoriu si deasemenea de prezentare a tuturor oportunitatilor prezente si care merita a fi sustinute si puse in practica de toti cei care cred si vad in Balabanesti un punct de plecare pentru a ajunge la propria lor bunastare si inclusiv a acestei comune.
  Haideti sa incepem sa dam valoare originii noastre!

 2. 2 Scurtu Tania December 11, 2008 at 12:15 pm

  Calatorie, aventura si cunoastere dincolo de cuvinte

  O calatorie tine de natura neobisnuitului, ineditului si irepetabilului.
  Ceea ce e dincolo de cuvinte e ratiune imaginatie si fantezie, acolo unde cel mai bine ar putea avea loc o aventura. Mintea omeneasca poate duce mult mai departe decat ne putem inchipui. As putea sa incerc sa vad Galaxia – universul miliardelor de stele – inchid ochii si o vad intreaga ca un bulgare luminos, ca pe o piatra arzanda in abisurile unui alt cer. Astfel imaginat, universul in care traiesc, ca un zvacnet in inima pietrei, ca samanta in mar, gandul meu il musca dinlauntru si incearca sa sparga marginile infinitului, pentru a cunoaste.
  Exista un taram care-si are sprijinul in cugetul si aspiratia omului. Si atunci cand sufletul ne plange sau atunci cand privirea ne joaca de bucurie, calatorim si il gasim asa precum ni-l pregatim. Cautam calmul si seninatatea ce raman neclintite si-n toiul furtunii sau credinta ce salasluieste acolo in adanc, reazem sigur in toate nevoile. Si fara indoiala aceasta calatorie, dincolo de cuvinte, nu va fi zadarnica, ci plina de cunoastere si aventura.
  Va invit pe toti intr-o aventura a cunoasterii, cu indrazneala de a scrie si cu rabdarea de a citi.
  Numai bine si pe curand!

 3. 3 lili coca December 19, 2009 at 8:25 pm

  nu stiu daca e o informatie dar as vrea sa va spun ca la BALABANESTI au fost si inca mai sunt niste profesori excelenti , de nota 10 sau mai bine zis 100. Doamna profesoara RADU ELENA ,m-a invatat cum se tin in mina furculita si cutitul si cum trebuie sa ma comport in lume. Ne-a invatat pe toti . II multumesc . Trebuie sa spunem la lumea toata cine ne-a pus creionul in mina ca sa se stie ca de la dascali a crescut satul .

  • 4 nelutiu August 7, 2010 at 11:36 am

   Alooo Coca, in Romania ultimelor sase decenii, notarea este pana la zece, restul sunt calificative, dar o notare peste zece, era in Franta si se facea cu nota douazeci! Sistemul de notare vechi, era pana la cinci la noi, poate la bolsevici poti nota cu o suta!

 4. 5 culai June 25, 2010 at 1:30 pm

  nu vă doresc, decât: ţărani & intelectuali de marcă, ori ţărani-intelectuali, ori intelectuali-ţărani tij…
  şi-atât.
  de-am izgoni politikia către târguri, oraşe (ba, şi de-acolo: afară, cu ea, din ţară), încă ne-ar fi mai bine, doar cu un sfat al înţelepţilor, şi-atât!

 5. 6 costel August 1, 2010 at 3:28 pm

  au fost profesori buni intradevar dar acum au mai ramas putini nimeni nu mai vine la noi si au si motive la ce sa vina daca nu mai exista elevi cred ca cu timpul o sa disparem de pe harta ne asimileaza celelante sate unde au oamenii in primarie care au viziune pentru viitor nu ca la noi nu fac nimic .daca nici un targ nu am fost in stare sa avem ne ducem la mujicii din balasesti . care ne-au luat tot

 6. 7 costel October 19, 2010 at 7:28 pm

  o fi doamna radu buna profesoara dar a fost o comunista infocata care ne-a tampit cu orele de informare politica ajunsesem sa stim unde se ducea peste tot tovarasul ceausescu cu elena datorita sarguintei dumneaei .ne chema sambata cu o ora inaite de cursuri ca sa ne aduca omagiii comunistilor eu unul nu am uitat-o .ca orice om avea si defecte de exemplu dadea mult vestitele decoratii la copii celor mai avutii din sat

 7. 8 Florin D October 23, 2010 at 6:44 pm

  Adu-ti aminte Costele de orele de Limba si Literatura Româna, de orele de Dirigentie, de cele de franceza. Ai uitat, drag coleg de banca?

 8. 9 costel October 27, 2010 at 11:22 am

  ai dreptate dar au slujit si pe comunistii destul cu mult zel asta a fost

 9. 10 costel October 27, 2010 at 11:23 am

  lili dar esti activa ce mai faci

 10. 11 nelutiu October 30, 2010 at 5:06 pm

  @Costel. Poate a vrut sa va spele creierele!

 11. 12 viking November 2, 2010 at 7:00 am

  decat sa ne dea ajutoare mai bine ar da oamenilor locuri de munca sa aiva unde sa castige cinstit existenta nu sa primim pomana de uniunea europeana . rad straini de noi ca ne-am ploconit in fata lor si-am acceptat tot ce au vrut. sa fim linistiti ca pentru cateva kilograme de faina am platit cu varf si indesat ne-au luat flota ,BCR, petrolul si altele mai au sa ne ia viata ca in rest au luat tot.am ajuns sclavi lor din toate punctele de vedere sa ne auda stramosii nostri ca am ajuns slugile europei si asta cu largul concurs al conducatorilor nostri.

 12. 13 viking November 3, 2010 at 12:58 pm

  degeaba are comuna atatia oameni inteligenti ca nici unul nu a facut nimic pentru comuna ma refer la cei care sunt contemporanii cu noi .sa vina sa faca ceva pentru comuna o investitie unde sa poata tineretul sa-isi castige existenta in mod decent sau nu am vazut la cei bogatii sa ajute pe cei care merita cu adevarat .din potriva cei bogati cand au venit aajutoare ei si-au luat primii cei mai bun si restul a dat la prostime ce ma mira ca sunt si intelectuali sau speriat strainii cat de apucatii erau .multi profesori dar nu numai si-au luat de toate ei care trebuiau sa dea exemplu de corectitudine in fata comunitati .

 13. 14 viking November 9, 2010 at 7:01 pm

  ma uit cum comunisti de ieri pregatesc cu ravna pe noi pui de comunisti care stau sa ia scaunele vechilor comunistii

 14. 15 viking November 21, 2010 at 8:19 am

  daca se aproba legea lustratie ca toti care au fost comunistii sa nu mai poata sa fie in functii de conducere ROMANIA era departe si nu mai prosperau vechi comunistii dar asa nu este nici o diferenta . tot ei au acaparat cu forta bunurile exact cum au lusat comunistiii cand au infintat colhozurile . practic ne-am intors in feudalism nu capitalism.si o sa ajungim cu timpul un stat sclavagist cum era i n roma antica . in comunele patriei oamenilor le este frica sa mai vorbeasca daca te aude devii persoana non-grata un paria.eu stiu ca oamenii au dreptul la opinie .

  • 16 nelutiu November 28, 2010 at 4:42 pm

   Scuze, voi recita daca nu ai alte resurse:
   -Nu incerca aceste legi
   -Ori esti nebun , sa le-ntelegi?
   – Din codru, rupe-o ramurea
   -Ce-i pasa, codrului de ea?
   —————————–
   -E tot a ta……….

   ——————————–

 15. 17 nelutiu November 29, 2010 at 12:03 am

  @Viking, tu esti fata, de legea lustratiei, probabil nu ai frica, dar maica-ta si toate rudele, vor fi altfell tratate, dar …..sa lasam glumele si daca doresti, autodenunta-te!

 16. 18 viking November 29, 2010 at 7:06 pm

  nu am inteles ce vrei sa zici dar fiecare e liber sa spuna ce vrea ca de asta e democratie.

 17. 19 viking November 29, 2010 at 7:08 pm

  si in primul rand trebuia data dupa rasa zisa lovitura de stat asa ca acum nu maiare valoare

 18. 20 stefan cel mare December 1, 2010 at 8:38 am

  de ziua nationala oficiali comunei nu au organizat nimic sa le fie rusine ca pentru alegeri cand se aleg sunt banii. nici cei de la scoala nu organizeaza nimic ar trebui sa le fie rusine las profesori mai ales ca e conducere tanara.pe timpul comunistilor era mai bine se organizau concursuri ,festivitati si alte activitati dar azi profesori sunt comozi nu-si mai dau silinta sa faca nimic decat se plang au dreptate dar nici datoria nu si-o fac .

 19. 21 stefan cel mare January 5, 2011 at 3:39 pm

  din pacate avem in comuna balabanesti oamenii care slujesc dictatorul care este acum in functie anume pe basescu si anume gigel codreanu care ii mai este si membrul al ligii pentru presedinte . numai ceausescu avea paranoia sa aiva chipul peste tot.si din pacate si in alte instituti ale statului dincomuna avem oameni lui basescu

 20. 22 nelutiu January 28, 2011 at 9:31 pm

  @Stefan cel mare, Esti cam tampit, scuza-mi expresia deoarece Basescu este singurul care a avut curajul sa apuce taurul de coarne! Tu ce invarti pe acolo, vrei o reformare? Sa va dea Domnul o Reforma prin care acei tampiti sa nu mai ocupe scaunele Statului! Suntetidoar comunistii de ieri, dar un pic mai idioti!
  Voi prezenta, daca mai traiesc un articol despre EROUL NELU MITU!

 21. 23 nelutiu January 28, 2011 at 9:44 pm

  Buna ziua. Deoarece am facut parte din conspirtia minuscula de luptatori anticomunisti, dar n-am reusit mare lucru, nu-mi voi da numele real. Oricum sa stiti ca eu va port in inima mereu, dar …asata e o alta treaba! Nu vreau sa umblu la sentimentul vostru, deoarece nu-si are ”rostu”! Va rog sa ma cautati pe GOOGLE, doar tastand nelutiu si probabil acei care ma vor intelege, poate si admira! Nu am posibilitatea sa creez un blog azi, lipsa resursei de timp e si la mine! Pe curand, cu respect, Nelutiu!

 22. 24 Marius January 30, 2011 at 7:25 pm

  Doresc sa raspund domnului Nelutiu, in legatura cu persoanele omise din Monografie, acestea sunt amintite in lucrare dupa cum urmeaza: Mitu Nelu (Personalitati ale Comunei, pag 271)
  Preot Ciocanel Gheorghe (Preoti, fosti elevi ai Scolii Gheorghe si Maria Tasca Balabanesti, pag286)
  Chiar daca locuiesc departe de Balabanesti, fara ai disculpa pe autori, va rog respectuoas, inainte de a face observatii la lucararea amintita sa cititi cu atentie continutul acesteia.
  Nu voi comenta, incepand de acum, orice replica sau nemultumire cu privire la acest subiect.Multumesc!

 23. 25 viking February 5, 2011 at 4:26 pm

  buna seara vad ca domnu nelutiu jigneste pe toata lumea si nu e corect fiecare avem parerile lui .si asa ca sa ne vedem fiecare de treburile lui si de asta e democratie sa avem pareri diferite

 24. 26 viking February 5, 2011 at 4:28 pm

  daca e regalist e il respect dar sa ne obliga nimeni sa suportam un rachier care ne conduce dupa capriciile sale cu camarila sa nu e diferenta mare intre comunisti de ieri si cei de azi.

 25. 27 viking February 5, 2011 at 4:32 pm

  basescu e cel care ne-a vandut tara bozgorilor si dat mai multe drepturi ungurilor decat romanilor. noi am devenit sclavi in propia tara . a distrus sistemul de invatamant iar acum sau apucat si de sanatate . ar fi necesar revolta ca Egipt doar asa mai putem scapa de fanariotul care face temenele in fata americanilor

 26. 28 viking February 6, 2011 at 8:01 am

  scoala din tara noastra este in regres din cauza guvernatilor dar si a profesorilor care nu isi mai dau silinta se complac in mediocritate.de exemplu profesori din scoala noastra sunt tineri si frumosi doar atat .au lasat elevi de izbeliste decat ore si atat dar nu am vazut sa organizeze concursuri sau sa organizeze alte activitati pana si serbarea de sfarsit scolar a devenit o parodie.am ajuns sa-i regretam pe fosti profesori si invatatori care si-au facut cu prisosinta datoria . degeaba este o directoare tanara ca nu se vede din contra merge tot mai prost. ganditi-va ca pregatiti generatia de maine sau vrem sa avem numai analfabeti.

 27. 29 ateul February 13, 2011 at 9:43 am

  am vazut ca acum e la moda ca mai marii comunei sa isi faca troite asa cred domniile lor ca le mai sunt iertate pacatele si faradelegile pe care le-au facut de-a cursul vietii.se inseala amarnic ca oamenii uita ce nedreptati le-au facut.

 28. 30 nelutiu February 17, 2011 at 7:32 pm

  @Marius. Multumesc pentru amintirea acestor oameni deosebiti despre care promiti ca vei face cateva marturisiri, poate te vom ajuta si noi daca suntem cat de cat pe subiect. Unii dintre ei au fost direct victimele comunistilor, preotul Ciocanel, preotul Codreanu, preotul Tudorache, preotul Spulber, chiar daca nuau fost toti elevi acolo si multi altii astazi contemporanii nostri, iar mai grav acum nu au curajul sa declare datorita prezentei securisto-comunistilor in sistem. Un ajutor nepretuit ar putea veni de la CNSAS, parcurgand dosarele.

 29. 31 nelutiu February 17, 2011 at 7:37 pm

  @viking. Deoarece mamaliga nu putea exploda niciodata, ajutorul discret al statelor puternice la Revolutie s-a simtit, numai ca securisto-comunistii de la noi, nu au vrut sa piarda ciolanul si au facut mii de victime prin impuscare. Astazi trebuiesc facute platile, dansand dupa melodia lor.

 30. 32 ateul March 5, 2011 at 11:33 am

  la noi in comuna cei care sunt in fruntea obstei tot ei sunt cei care au si afacerii ceea ce nu-i corect intr-o tara care se pretinde a fi o democratie. practic ei se infrupta din toate poate sa se schimbe o suta de partide vin ai nostri pleaca i vostrii practi totii nu urmaresc decat interesul lor ii doare in cot de prostime. ma uit la noi in comuna parca traim in comunism nu se schimba nimic e uns pe viata parca-i os domnescnu ma mir sa-si lase si mostenitorii . asa ca vorbim degeaba ca nu mai este comunism pai cei din PDL daca au membrii din fostul partid comunist cum mai au tupeul sda vorbeasca ca lupul isi schimba parul dar naravul ba.

 31. 33 anonim March 8, 2011 at 8:20 am

  nu e corect sa ne fie dezvaluita identitatea atata timp cat vorbesti decent si nu aducii injurii grave.atunci unde e democratia pentru ca fiecare avem dreptul la opinie si ne trebuie respecata dreptul la anonimat.

 32. 34 ateul March 23, 2011 at 1:35 pm

  tinerii care pleaca in occident si nu numai cand se intorc acasa cu bani castigatii inatai isi iau masinii scumpe cu care se afiseaza dar rar am vazut sa investeasca in ceva utilaje agricole sau ceva care sa iti aduca un profit. inteleg sa-ti faci o casa mai deosebita dar nu te incalzeste cu nimic daca nu ai pe urma cu ce sa muncesti pamantul. nu zic ca sunt si tinerii care au inteles sa investeasca in agricultura dar putinii si nu sunt sprijiniti de nimeni.avem inca conceptia ca trebuie sa ne dea statul si noi trebuie doar sa stam cu mana intinsa . si mai este un adevar ca bancile din romania in loc sa te ajute cu dobanzi mici si alte facilitati ei din contra au niste dobanzii uriase poate si de aicii reticenta taranilor de a contacta credite cu care sa se dezvolte agricultura .la tarani este o frica de banci foarte mare

 33. 35 soiuz 14 April 10, 2011 at 11:26 am

  si la noi ungurul din sanatate ne-a altoit mai demult daca doamne fereste se intampla sa ai o urgenta nu ai la cine apela doctor dupa 5 dupa amiaza nu,asistent nu ca cu ce sa traiasca aicii casa nu nimic nu. si sa nu itam suntem la 100 de km distanta iar in vaslui nu suntem binevoitii ca suntem din alt judet si nu avem intaietate.asa ca cei din primarie ne-au asigurat o sanatate de te doare capul.

 34. 36 Andra April 25, 2011 at 2:09 pm

  Satucul copilariei mele , un izvor al linistei sufletesti…
  Cei mai frumosi ani … au fost cei petrcuti in Balabanesti alaturi de bunici mei care ne-au crescut si au fost alaturi de noi neconditionat.
  Azi imi aduc aminte cu drag de tot ce a afost atunci… si as da anii inapoi sa pot sa copilaresc pe huidita sa ma duc pe camp, Sa ma joc cu vecinele mele Cu Anca ,Alexandra , Aura…
  Chiar daca sunt departe de Sat o sa ramana intodeauna in inima mea…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d bloggers like this: