Rădeşti – 32 de primari la „Ziua porţilor deschise”

Rusaliile, ca hram al bisericii din localitatea reşedinţă a comunei Rădeşti – sărbătoare proiectată de primarul Ioan O. Porumb să atragă atenţia judeţului asupra acestei aşezări.

„Dacă vreţi să vă frecaţi la ochi, mi-a spus, veniţi duminică la noi, să faceţi câţiva paşi prin centrul satului”. Pentru spargerea condiţiei de comună izolată, două zile intense, de sărbătoare. Invitaţi la eveniment, 32 de primari, din care doi din judeţul Vaslui – doamna Alina Munteanu, de la Griviţa şi edilul-şef al Vindereilor.

De la Galaţi, opt şefi de rang înalt – probabil, intuim noi, puternicii de la Consiliul Judeţului în primul rând, care l-au susţinut pe Ioan O. Porumb în acţiunile sale de înnoire a comunei.

Duminică, de la ora 14.00, formaţia lui Florin Toma, „rodată” în oraşul de la Dunăre, va urca pe scena amenajată în faţa căminului cultural, dând, prin muzică, semnalul intrării în hram. Cuvintele de ordine, pentru oaspeţi – „Poftiţi să ne cunoaşteţi comuna!”. Ora 16.00: primirea invitaţilor la noul sediu al primăriei.

Zi specială, a porţilor deschise: toate instituţiile publice din Rădeşti vor putea fi vizitate de către oricine va dori să le treacă pragul – primărie, şcoală, postul de poliţie, biserică, grădiniţă („bibelourile” Rădeştiului de azi).

La căminul cultural, afară, în aer liber deci, 12 perechi de elevi – băieţi şi fetiţe de la clasa a IV-a, pregătiţi de învăţătorul Cătălin Porumb – vor dansa valsul preferat al social-democratului Porumb!

Uşa bisericii, larg deschisă. Clopotniţa, pregătită să primească sus primarii mai îndrăzneţi, să privească de la înălţime panorama centrului civic al Rădeştiului anului 2011.

După bifarea „porţilor deschise”, masa festivă, organizată în incinta căminului cultural. Tot ce va fi etalat pe mese provine din gospodăria primarului Porumb. Vinul, din strugurii recoltaţi din via de pe Dealul „Băbălău”. Ţuica, din 2006.

Fripturile, din carne de porc. Drept bucătar-şef, Iulian Grasu, salariat la Primăria Bereşti – specialist în fripturi din purcel de lapte, frigărui, tochituri ş.a.m.d.

Luni, de Rusalii, continuarea sărbătorii. Horă, să se ducă vestea! Cei 150 de bărbaţi ai satului, răspândiţi de-a lungul şi de-a latul ţării, au început deja să sosească acasă, pentru hram.

Autor: Ion Trif Pleşa / 11 iunie 2011
Sursa: „Viața Liberă” Galați

2 Responses to “Rădeşti – 32 de primari la „Ziua porţilor deschise””


  1. 1 iluminatii June 15, 2011 at 2:38 pm

    Deci pentru boierme sa facut ceva dar pentru tineret ceva locurii de munca sau sa vina cu ideii sa fie sprijintiii nimic .Este exact ca in feudalism cand se adunau boierii ,popii cu burtilee marii si faceau cate un chiolahan apropoo dar fara lautarii.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
June 2011
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

%d bloggers like this: