Paște fericit!

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale echipa xpressbalabanești dorește tuturor cititorilor și colaboratorilor un Paște fericit, plin de lumină, căldură sufletească și voie bună. Sperăm ca aceste zile, ale reîntâlnirii noastre cu Domnul Isus Hristos, să genereze în sufletele noastre bucurie, îngăduință față de aproapele nostru, pioșenie față de Cel de Sus și multă înțelepciune.

17 Responses to “Paște fericit!”


 1. 1 soiuz 14 April 23, 2011 at 2:04 pm

  paste fericit doar pentru cei din PDL ca restul isi pun pofta in cui astia acum traiesc ca in basme au lumea la picioare si ne umilesc cum erau sclavii in roma sau grecia antica. trist dar adevarat sau intors comunistii din nou la putere cu un nou dictator . masaoneria din romania a lucrat din pacate impotriva acestui popor si au sprijinit un mic diavol pe pe basescu dupa opinia mea un tradator de tara impreuna cu piticul atomic .

 2. 2 cintezoi April 28, 2011 at 6:21 am

  E normal ca Pastele sa fie fericit pentru toti insa daca d-l SOIUZ aduce in discutie politica si faptul ca pesedistii sunt nefericiti i-as recomanda sa se uite la milioanele de euro rezerva ale lui Nastase, Severin, Negoita … etc, etc , sa inghita in sec, si sa spuna: Doamne ce prost am fost si inca nu m-am desteptat.

 3. 3 soiuz 14 April 28, 2011 at 7:28 pm

  da ce credeti daca era si psd nu era tot aproximativ la fel eu cred ca da .dar se mai ganseau si la prostime dar astia care ne conduc sunt slugile grofilor din ungaria si mai marilor din america asa ca ne meritam soarta .

 4. 4 viking April 29, 2011 at 12:09 pm

  din pacate aveti dreptate domnu florin nu sa facut absolut nimic in comuna si nu cred ca cei din primarie se gandesc la noi doar cand vin alegerile ne pretuiesc voturile si promit cate in luna si in stele.

 5. 5 Tasca April 30, 2011 at 7:15 pm

  Domnule Florin Munteanu,va vad o persoana extrem de agresiva la adresa satului Balabanesti!Sa stiti ca eu sunt mandra ca sunt cetatean al comunei,chiar si asa plina “de betivi,de delicventi si neaveniti”.Dumneavoastra bag de seama ca sunteti o persoana frustrata,care nu ati reusit sa faceti ceva cu echipa de oina in Galati si incercati fara nici o sansa sa izbutiti in Balabanesti.Lasati administratia publica din Balabanesti ca are alte prioritati,chiar tichie de margaritar ne trebuie:teren de oina!
  Iar biblioteca e acolo,nu a mutat-o nimeni,numai ca nu prea e adresabilitate!
  Vedeti poate puteti sa schimbati ceva pe la Galati ca aveti un imbalsamat,ca de noi are cine se ocupa!
  Aveti ideie cati copii mai sunt pe la Balabanesti,ca pe la scoala nu mai e nimeni,ca majoritatea e de la Bursucani?
  Nu stiu de ce mita electorala vorbiti,sa inteleg ca ati fost si dumneavoastra beneficiar de le stiti asa de bine?
  Astea sincer,le-am auzit si pe la televizor,vorbiti mai la obiect.
  Vad ca tot strigati pe consilieri,ce aveti cu ei?De ce nu ati candidat?Cum va faceati campanie,spunandu-le oamenilor ca le faceti terenuri de oina?
  Si cine sunt beneficiarii cladirilor din patrimoniul de stat?Probabil cei care au avut capital de au participat la o licitatie,ca de aveam si eu …
  Iar de domnul George Felix Tasca toata stima,numai ca la mormant era tacere de Paste,nu si-a adus aminte nici macar Dl.Pamant,m-a cuprins o mare tristete ca mi-am propus sa merg sa-i smulg buruienile.

  • 6 Florin April 30, 2011 at 8:35 pm

   Hristos a înviat!
   Nu vă pot răspunde punctual la comentariul d-voastră deoarece fabulați intenționat, nu din neștiință. Ne bucură faptul că sunteți prezent(ă) pe site-ul nostru și apreciem părerea d-voastră. Sfaturile și întrebările pe care mi le adresați le-am notat dar majoritatea nu-mi sunt utile. Totuși apreciez că v-ați propus și d-voastră lucruri frumoase, sper să vă țineți de cuvânt. Sunt conștient că vă „ustură” textele noastre dar noi vom continua să vă prezentăm adevărul. Nu sunt, citez, „o persoana extrem de agresivă la adresa satului Bălăbănești” căci nu eu am distrus, înstrăinat și batjocorit pământurile și pădurile bălăbăneștenilor. Folosiți ghilimelele atunci când sunteți sigură că ați reprodus textul original. Vă doresc multă sănătate atât d-voastră cât și familiei.

 6. 7 Tasca May 1, 2011 at 5:49 pm

  Revin domnule Florin deoarece ati facut afirmatia ca fabulez.Nu dumneavoastra ai scris ca “violenta,alcoolismul si hotia au atins cote alarmante”?Ca primaria“nu a incasat zecile de amenzi din tulburarea ordinii publice”?Pe mine ma deranjeaza enorm aceste aspecte probabil ca m-am nascut,am crescut,am invatat in Balabanesti.In acea scoala care spuneti dumneavoastra,care nu era modernizata cu sali de sport,conditii occidentale.Dar daca suntem unde suntem se datoreaza si faptului ca nu am avut o imagine de perspectiva,ca nu s-au facut statistici cam ce copii vor fi in viitor daca natalitatea e asa cum e ,nici vorba de spor natural…
  Si va intreb pentru ca eu personal cunosc situatia tuturor scolilor din judet,scoli ce s-au construit tot pe criterii electorale si care zac in maracini iar copiii sunt transportati le zeci de km in localitati invecinate.Ca sa particularizez,va dau exemplu de scoala din Bursucani si e reabilitata,urmeaza scoala din Lungesti sa se inchida si e tot reabilitata.
  Pe dumneavoastra personal nu va cunosc,nu-mi aduc aminte sa fi copilarit impreuna,tocmai de aceea vorbiti cu o oarecare usurinta.S-ar face mai multe in comuna si daca ar fi si cu ce.Ce venituri are comuna?Ce agenti economici potenti ,ce ar putea sustine financiar comuna, sunt in Balabanesti?
  In ceia ce priveste pamantul nemuncit,iar va contrazic.Sunt acele asociatii agricole care inca mai sunt sustinute de stat prin subventii si se lucreaza.Trebuie sa mai existe si pasuni ca sa pasca si animalele?

  • 8 Florin May 2, 2011 at 3:04 am

   Fabulați(inventați), căci eu nu am avut nici o tangență cu vreo echipă de oină din Galați (nici nu există, din câte știu, echipă de oină la Galați), fabulați(inventați) când afirmați că biblioteca nu are „adresabilitate”, fabulați(inventați) când afirmați că majoritatea elevilor este din Bursucani și că, citez, „pe la școală nu mai e nimeni”(anul trecut într-o statistică prezentată de Inspectoratul Județean Școlar situația arăta astfel : Școala „Dumitru I. Ghimuș” – 120 elevi, Școala „Gheorghe și Maria Tașcă” – 112 elevi, Școala elementară Bursucani – 34 elevi, per total 266 de elevi neincluzând micuții din grădinițe), fabulați când afirmați că un teren pentru activitați sportive în comună este tichie de mărgăritar (atunci avionul pe care Primăria intenționează să-l amplaseze ce este stimată doamnă ?; unde își fac elevii orele de educație fizică dacă Primăria construiește grădiniță nouă pe fostul teren de sport? ; vecinii l-au înjumătățit prin 94 – unde au fost consilierii atunci?!) etc. La Bălăbănești, o spun cu toată responsabilitatea, hoția și mersul la bodegă este sport de echipă. Noi, acest tip de activitate, dorim să-l înlocuim cu oina (adevăratul sport național)! Vă place sau nu, noi vom încerca. Vă sugerez să mergeți la Balintești(comuna Berești Meria) să vedeți o sală modernă de sport (ca o paranteză am observat că folosiți des pluralul – „săli de sport”, „terenuri de oină” – sunteți foarte generoasă, încercați hiperbola(figură de stil) ați avea și mai mult succes). Alte administrații se gândesc și la tineret.
   Închei cu o scurtă istorisire. Pe deal și-a dus odată traiul un om pentru care eu am avut și am un respect deosebit. Se ocupa cu diverse activități – stupăritul, mai învelea o casă cu tablă, mai repara o poartă .. un om deosebit de muncitor și plin de viață. Bunicii îi spuneau Ticu lui Cristea. Într-o zi, în săptămâna de după Paște m-am întâlnit cu el pe drum. Nea Ticu cu o voce veselă, plină de viață mi-a spus: – „Hristos a înviat!” Eu, încurcat, i-am răspuns – Bună ziua! El m-a luat de mâna și mi-a spus: – Nepoate, să știi de la mine, când cineva îți spune „Hristos a înviat!” tu să-i răspunzi „Adevărat a înviat!”. Și până la Înălțare tot așa s-o ții. Mi-am însușit lecția.
   Mult succes și vă așteptăm cât mai des pe site-ul comunei. Sper că m-am făcut înțeles.
   P.S. Despre acte de violență, pe raza comunei, ați putea să-l contactați și pe d-l Ion Zimbru(membru U.S.R., un scriitor de o valoare incontestabilă), vă poate povesti și domnia sa unele întâmplări, s-au încercați să căutați în arhiva cotidianului „Viața Liberă” Galați. Noi din respect pentru comunitate și localitate nu le promovăm, dar le-am adunat în baza noastră de date pentru a preveni apariția unor cazuri similare.

 7. 9 vasile May 1, 2011 at 6:38 pm

  adevarul ca domnu florin viseaza la cai verzi pe peretii ce suntem in canada suntem in romania cea orientala unde totul este posibil si au decazut toate .noua de sali de sport ne arde acum cine sa intre in ele doar babele si mosnegii ca doar eii au mai ramas pe restul ia fugarit saracia si muncesc ca sclavi in italia si spania.nu-i de ajuns ca avem doi preotii in sat iar la bisereica se duc cateva babute care sunt vai de capul lor. decat sali de sport mai bine sa atragem tineretul inapoi sa cultive pamantul .de sport ne arde noua acum tara arede si baba se piaptana.

 8. 10 cintezoi May 1, 2011 at 8:57 pm

  Soarta ta e pecetluita prin felul in care gandesti lucrurile draga Soiuz14. Banuiesc ca esti un baiat tanar din moment ce stii sa folosesti I-netul.
  Din pacate, esti un tanar manipulat de sistem si ti-as recomanda ca o solutie pentru a nu-ti mai plange soarta, sa-ti speli creierul de sechelele politicii facute de comanda unor oameni orbi. N-ai sa ai nici un viitor daca vorbesti de grofi, America , Ungaria si alte bazaconii.. . Pana una alta Balabanestiul nu e atat de important incat sa fie motiv de razboi pt americani sau marul discordiei pentru unguri. Balabanestiul nu moare ci e omorat de oameni care nu gandesc solutii ci se multumesc doar sa constate rezultatele prostiei.

 9. 11 Alias May 2, 2011 at 6:04 am

  Sunt si eu de parare ca Florin abereaza.Nu vrem sala de sport.Vrem sa avem locuri de munca,vrem sa muncim.De ce sala de sport ca la Balintesti vorbeste.Stie el ca nu se poate trai cu 3-4 mil.De unde sa platesti pentru a se munci pamantul.Si padure fara uscaturi nu se poate.Ce impozit platsti dumneata de ai atatea pretentii.Te stiu cine esti, nu prea esti de vita.mai lasa-ne in pace.Trif Plesa il cunosc,e din Plesa,a cantat mult partidul comunist.I-al acasa de-ti place atat de mult.

  • 12 Florin May 2, 2011 at 11:51 am

   Vă sugerez să vorbiți în numele d-voastră. Deasemeni este o lașitate să ataci utilizând nume de împrumut „Alias” sau „Dodel”(în cazul d-voastră). Dacă ați avea un dram de demnitate ca și în cazul d-nei „Tașcă” sau „Vasile” alias „Soiuz14” etc. v-ați prezenta. În general, când discuți cu cineva, care nu te cunoaște, bunul simț spune că întâi trebuie să te prezinți. Nu răspund pentru acțiunile și trecutul altora ci doar pentru ceea am făcut și fac eu. Aștept mai multă decență de la d-voastră. Nu uitați comunicarea are limite, limite impuse de bun simț și adevăr. Vă doresc multă sănătate și vă mai așteptăm pe site-ul comunei. P.S. Îmi pare nespus de rău că mulți bălăbăneșteni nu au un loc de muncă. Este dureros pentru ei și familiile lor. La această problema un răspuns poate veni doar din partea autorităților locale. Ei sunt responsabili cu atragerea de investiții și crearea de noi locuri de muncă. Vă promit că vom analiza și acest aspect.

 10. 13 vasile May 2, 2011 at 7:29 pm

  eu cred ca noi ne certam degeaba ca din pacate satul a ramas pustiu si mai multii mor decat se nasc la noi in comuna . sa dus cu totii in pe alte meleagurii unde poti sa castigi painea cea de toate zilele. la noi cu ce sa traiestii ca astia sunt mai rai ca comunistii nu te lasa ca nu respectm directivele ue .comunistii se gandeau la oamenii dar hotii astia de acum se gandesc numai la eii . domnu florin nu imi dau numele adevarat ca esti imediat pedepsit si suportii consecintele am patit-o la alegerii cand mi-am spus opinia desigur in mod civilizat . poate nu stitii dar oamenii inca se tem de autoritatii . nu a disparut comunismul inca e valabil la noi din pacate asa ca vorbim ipotetic.

 11. 14 vasile May 2, 2011 at 7:33 pm

  si nu mi se pare corect sa dezvaluitii adresele atata timp cat nu am adus injurii fiecare avem dreptul sa pastram anonimatul daca asta dorim.stiu ca adevaraul doare dar asta e realitatea .

 12. 15 vasile May 2, 2011 at 7:35 pm

  domnu cinteza se pare ca nu intelegetii ce am vrut sa spun asa ca mai cititii eu cand am facut comentarii nu mam referit la balabanestii. mai documentati-va!

 13. 16 Jardel May 3, 2011 at 6:47 pm

  Bati campii Florine,o scalzi de aiurea!Lasa-ne cu cei scriitori de elita.Zi-mi doua poezii de-a lui Ion Zimbru,ori mi-o da anul asta la bac?

 14. 17 soiuz 14 May 3, 2011 at 6:56 pm

  ati fost curiosii sa vedetii cum e dotata politia din balabanesti nu dispune nici macar de un calculator sau alte facilitatii .si atata timp cat e subordonata primariei nu o sa se intample nimic.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
April 2011
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

%d bloggers like this: