Bursucani – locul de baștină al Cuviosului Rafail

Biserica „Sfinților Voievozi” din Bursucani, comuna Bălăbănești – un colț de lume care prin simplitate, bun gust și culoare mângâie privirea trecătorului. În fiecare an, la data de 21 iulie, alături de schitul Zimbru reprezintă locul de întâlnire al localnicilor și pelerinilor veniți de pretutindeni la prăznuirea Sfântul Rafail de la Agapia .  Simți o bucurie sufletească să privești și să treci pragul acestui edificiu.

Acest lăcaș de cult este unul dintre  cele mai  atrăgătoare și îngrijite clădiri din comună. Felicitări celor care o păstoresc și au în grijă.

4 Responses to “Bursucani – locul de baștină al Cuviosului Rafail”


 1. 1 ATLANTA May 28, 2011 at 7:17 pm

  Eu cred ca au inebunit romanii auzii construiesc numai bisericii dar o gradinita sau un dinspensar cu toate facilitatile nu pentru ca nu sunt fondurii dar pentru bisericii da.Satul are doi preotii dar la cele doua bisericii nu gasesti pe nimenii doar cateva babe. LOgic era intaii sa construim ceva util si pe urma biserica asa era corect dar sa nu uitam ca si biserica e putere care reuseste cu mijloacele ei sa ia banii .

 2. 2 Gioni May 31, 2011 at 5:43 pm

  Da,e bine ca se restaureaza biserici dar pacat ca in acelasi timp rasar si vile somtuase cum e a preotului paroh de Bursucani,Radesti,Cruceanu si ce-o mai da Preasfintitul,ca de…are si el partea lui din acesta afacere.Si cum spuneam,mai e cineva de parere ca nu se face asa o casa cu doua salarii de bugetar?Cu demisol,etaj,mansarda,beciurisi iar beciuri,centrala,termopane,hectare de vie,livada,si tot neamul lor cel adormit?Cata cinste pentru inalta fata bisericeasca.Dar e cu stirea Preainaltului Casian,om patat ca a fost mare turnator,sustinator a inalte fete politice,ce mai e de plans,zau!

 3. 3 ATLANTA June 2, 2011 at 6:42 am

  Asa o fi dar prea multii banii vor bisericile ne intoarcem in feudalism se pare .Acum mai nou ne obliga sa dam la biserica daca nu suntem condamnatii de preotii. Dar fiecare da dupa posibilitatile financiare ale fiecaruia dar rar am vazut un act de caritate din partea bisericii din potriva acum vad ca vor sa ne vanda si mormintele strabunilor .

 4. 4 ATLANTA June 9, 2011 at 7:08 pm

  Pai poate asa ii mai iarta DUMNEZEU pacatele lui facand o vila una alta de e pace de-i razboi bucurosii le-om duce toate. Dar acum are si credincosii care muncesc pentru iertarera pacatelor in curtea popii de ne intoarcem in feudalism .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
May 2011
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggers like this: