Să trăim ca s-o vedem şi pe asta – Gaz metan la Bălăşeşti

* Racordarea se va face de la conducta Nicoreşti-Bârlad *

Subiect aprins de discuţie, la Bălăşeşti, în aceste zile: alimentarea cu gaze naturale a satelor din componenţa comunei – Pupezeni, Ciureşti, Bălăşeşti şi Ciureştii Noi. Ceea ce nu mai departe decât la începutul anului în curs părea ceva irealizabil, începe să prindă contur ferm.

Vreţi, în acest sens, o dovadă? O puteţi găsi, scrisă negru pe alb, în Monitorul Oficial al României, partea VI-a, Nr. 87/26.IV. 2011, la pagina 3 („Concesiuni. Anunţuri de participare la licitaţie deschisă. Achiziţii de servicii”).

Este singura comună din judeţul Galaţi nominalizată ca beneficiară a unui serviciu public de distribuţie a gazelor naturale. Concendent, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Durata contractului de concesionare, 49 de ani. Valoarea totală a investiţiei, 1.392.000 euro.

Depus în anul 2010, dosarul cererii de finanţare, semnată de primarul Marian Toniţă, a fost aprobat. Din documentaţia existentă la proiect, am reţinut că termenul-limită de finalizare a lucrărilor este sfârşitul anului 2012.

Din descrierea soluţiilor tehnice de alimentare cu gaze, câteva lucruri sunt limpezi, şi anume: racordarea comunei se va face de la conducta de înaltă presiune Nicoreşti-Bârlad, din dreptul comunei Tutova, vecină cu Bălăşeştii.

Reţeaua de distribuţie, pentru presiune redusă, va măsura 17,2 kilometri. Staţiile de reglare-măsurare-predare se vor construi în punctele „La Lovin” şi „Podul Hobana”. Aş dori să mai adaug că domnul Marian Toniţă este primar din tabăra PDL.

Autor: Ion Trif Pleşa /12 mai 2011
Sursa: „Viața Liberă” Galați

1 Response to “Să trăim ca s-o vedem şi pe asta – Gaz metan la Bălăşeşti”


  1. 1 soiuz 14 May 13, 2011 at 1:43 pm

    pai cred ca o sa aduca cu siguranta ca mujicii din balasesti sunt fanii basescu adevarul ca au fost rau asupritii de comunistul de la PSD ISTRATE care se credea in comunism .o sa vina madam udrea prin noroaile astea cine stie!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
May 2011
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggers like this: