Ave Severin-uns, moriture te salutant!

Cum s-a făcut Severin-uns remarcat?

În anii 90, intervievat de „Academia Cațavencu” era extrem de îngrijorat de prezența atomilor de hidrogen în componența moleculei de apă. La 2 iunie 1997 a participat la ciopârțirea țării, în calitate de ministru de Externe al României (12 decembrie 1996 – 29 decembrie 1997); a coordonat negocierile privind semnarea tratatului cu Ucraina consfințând cedarea insulei Șerpilor, a nordului Bucovinei și a Bugeacul. Tot în anul 1997 susținea că deține o listă cu nume de ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete care lucrau în presă. Nu era exclus, însă nu a prezentat niciodată lista, prin urmare două luni mai târziu a demisionat din funcția de ministru de Externe.

Actualmente este P.S.D-ist de frunte, europarlamentar, totodată „consultant” la negru (în cazul de față virtual șpăgar)!

Acta est fabula!

Săptămâna trecută am aflat, fără să vrem, cu ce se mai ocupă europarlamentarul social-democrat la Bruxelles. Diversele activități ale trimisului nostru în Parlamentul European au atras însă și atenția jurnaliștilor. Cum era și normal Severin-uns a acordat consultații, pardon interviuri. Un grup de interese (în realitate jurnaliști de la „Sunday Times”) a reușit să-l influențeze să le treacă amendamentul pentru suma de 12,000 de euro echivalentul a două, trei zile de consultanță!! Mită-canul a mușcat! (cunoscătorii de limbă engleză pot accesa adresa de mai jos):

http://www.youtube.com/watch?v=An9Yo_gyYYQ

Nu numai că acest „guzgan” a fost prins cu mâța-n sac dar nu are nici bunul simț să demisioneze din toate funcțiile politice cum a făcut-o colegul său austriac. Susținut tăcut de liderii social-democrați, Severin-uns pledează, continuu – pe orice post de televiziune, nevinovat (cităm): „Nu sunt corupt şi cu certitudine pot să vă spun că sunt incomod. Nu au venit să scape de un corupt, ci să scape de un om incomod”.

Și totuși, cu mânuța lui scumpă, a trimis mesajul prin care-i înștiința pe jurnaliștii englezi că le trimite factura pentru serviciile prestate. Eu europarlamentar P.S.D., de România (cităm): „Vă anunț că modificarea dorită de către d-voastră a fost făcută. Vă trimit deci o factură de 12.000 de euro pentru ‘servicii de consultanță în ceea ce privește modificarea codului din Directiva 94/19/CE, Directiva 2009/14/CE’”.

Că-i plac euroii făcuți șmecherește nu mai există dubiu, metoda se practică cu succes pe sume stupefiante în Europa și Nord America, însă ce facem cu tratatul căci ni l-a atârnat de gât în cel mai josnic mod posibil?!

Notă. Iată cum au decurs lucrurile în momentul semnării tratatului cu Ucraina (sursa Wikipedia, respectiv cotidianul „Ziarul”- închis peste noapte de foștii securiști pe 9 iunie 2008):

„Zilele trecute a încins spațiul public declarația lui Traian Băsescu care a acuzat practic de trădare a intereselor nationale “echipa regimului Constantinescu” – respectiv ministrul de Externe Adrian Severin , care a participat la cedări rușinoase în favoarea Ucrainei, în 1997. Acesta din urma a sărit ca ars, pretinzând ca “Tratatul a constituit un act aducator de liniște și stabilitate regională”. Ceea ce a omis Severin să precizeze, dar ZIARUL a aflat de la diplomatul Aurel Preda, este raspunderea directă și personala a fostului ministru de Externe în cedarea Insulei Serpilor, teritoriu romanesc, către Ucraina, printr-o inserție în textul Tratatului negociat deja, care l-a uimit pâna și pe șeful delegației ucrainene, Buteiko. Severin a intrat în camera de la Ministerul Afacerilor Externe unde se executa colaționarea textului Acordului și a spus ca are o propunere, la care Buteiko, șeful delegației ucrainene, a avut un gest nervos, trantindu-și ochelarii pe masa. Propunerea adresată de ministrul de Externe român a fost: în rândul patru de jos se pune virgulă, dupa Insula Serpilor, și se adaugă “care aparține Ucrainei”. Lui Buteiko nu i-a venit să creadă și s-a adresat în rusă – paftarite pajalusta ; repetați, va rog!, iar Severin a reiterat fraza, după care Buteiko a reluat discuția, în engleză, murmurând – Isle of Serpents, comma, “belongs to Ucraine”! Bătrânii țărănisti au vrut să voteze contra textului Tratatului, de aceea prevederea legată de Insula Serpilor a fost introdusă în Acordul conex. Dumitru Ceaușu, i-a “prelucrat” pe țărăniști susținând că “România, pentru a intra în NATO, trebuie sa privească în viitor și să renunțe la trecut”. S-a dovedit însă ca a fost o cacealma pretextul cedărilor către Ucraina în schimbul intrării României în NATO la Madrid. Poporul român însa nu a fost intrebat prin referendum – daca este de acord să cedeze Insula Șerpilor, o parte a teritoriului național românesc, ucrainenilor. Ceea ce încadreaza manipularile celor din MAE și ale ministrului Adrian Severin la rubrica trădare națională.”

Autor: Florin Munteanu

2 Responses to “Ave Severin-uns, moriture te salutant!”


  1. 1 ateul March 23, 2011 at 1:59 pm

    dupa parerea mea toti cei care ne-au condus dupa revolutie au fost niste tradatori iar cei de acum sunt la fel nu sunt cu nimic mai prejos ca ceilantii o sa pierdem si transilvania daca nu am pierdut-o definitiv . daca faceau ungurii in franta ce fac ei in romania erau imediat pusi la colt dar la noi din potriva sunt pusi la guvernare.au luptat stramosii nostrii in zadar si am platit scump libertatea noastra pentru a devenii iar slugii in tara noastra si din pacate am pierdut lupta. ne-au vandut flota basescu cu ai lui ,ceilanti petromul si poate continua lista. noi suntem exact ca libienii , egipteni condusi de un dictator care taie si spsanzura nu a fost si nu va fi nici odata democratie in aceasta tara .

  2. 2 ateul March 23, 2011 at 2:01 pm

    la noi sunt tradatorii la tot pasul sa nu uitam asta


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
March 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d bloggers like this: