La Fântânele, vântul bate cu folos – 3000 euro/an, la Bălăbănești vântul bate de prisos, 4000 – 6000 RON/vecie

România are parte de adevărate explozii în domeniul energiei eoliene, potrivit jurnaliștilor de la „Financial Times”, care au realizat un material chiar din comuna Fântânele, unde instalarea de turbine de vânt a devenit o adevărata binecuvântare pentru localnici.

„Oamenii erau sceptici la început din cauza deranjului din timpul construirii și îngrijorăilor că recoltele lor vor fi afectate. Dar acum sunt foarte încântați și mulți vin și întreabă dacă vor face parcul de vânt mai mare astfel încât o turbină să fie amplasată pe pământul lor”, a declarat primarul de Fântânele, Gheorghe Popescu, pentru „Financial Times”.

Fiecare dintre localnicii care au turbine amplasate pe terenul lor primește anual cate 3.000 de euro de la compania energetică CEZ, cea care a instalat parcul eolian. Această sumă vine ca o binecuvântare pentru ei, majoritatea având venituri de circa 100 de euro pe lună.

Surse: www.ziare.com și „Financial Times”

După cum știți compania Egnatia Rom dorește construirea unei ferme eoliene în comuna Bălăbănești cu puterea de 9MW, conform datelor afișate pe site-ul companiei (vezi: http://www.egnatia-rom.ro/news.htm).

Din păcate nici până astăzi, deși am insistat, nu am reușit să aflăm de la autoritățile locale care sunt beneficiile comunității și ale celor ce au terenuri în zonă.

Compania Egnatia a oferit prețul de 4000 RON/Ha până la 6000 RON/Ha la achiziționare, plus cheltuielile adiționale pentru întocmire actelor de succesiune, cadastru, vânzare-cumpărare etc.

Așteptăm clarificări ale reprezentanților Primăriei Bălăbănești, respectiv serviciului de cadastru, referitoare la această investiție, nu de alta dar o parte a terenului pe care se va desfășura respectivul proiect aparține Primăriei, adică pe înțelesul tuturora este bun public iar comunitatea trebuie să fie informată și să beneficieze și ea în urma acestei investiții.

Stimați „specialiști” din Primărie!

Un lucru este cert. Pentru localnicii din Fântânele nu bate vântul „a pagubă”!
Vom reveni cu detalii despre acest proiect.

echipa xpressbalabanesti

8 Responses to “La Fântânele, vântul bate cu folos – 3000 euro/an, la Bălăbănești vântul bate de prisos, 4000 – 6000 RON/vecie”


 1. 1 ateul March 17, 2011 at 4:58 pm

  a ramas stupefiat cand am vazut la primarie trei functionari intr-un birou si plus un calculator asta ce inseamna trageti concluzia singurii . iar cei din bursucani si lungesti vin pentru o chitanta de doi lei nu se poate deplasa cineva odata pe saptamana acolo nu ar mai fi corect

 2. 2 ateul March 17, 2011 at 5:00 pm

  si mai vreti energie eoliana e o utopie in mod singur

 3. 3 I.Bodia March 17, 2011 at 5:19 pm

  mde!interesant…dar si mai interesant ar fi sa putem “fora” niste “fantanele” si in Balabanesti!

 4. 4 ateul March 17, 2011 at 6:34 pm

  poate la kalendele grecesti

 5. 5 ateul March 19, 2011 at 4:27 pm

  cand intri in primarie primul lucru ai platit impozitul exact ca in romanul lui marin preda cu moromete. dar as intreba de ce nu se ocupa de a atrage investiti in comuna care sa dea locuri de munca pentru tineri si apoi sa ceri banii pentru impozite. majoritatea tinerilor au luat drumul pribegiei pentru as face un rost in viata si a se putea realiza .vad ca se fac gradinita si unii viseaza sali de sport dar pentru cine doar poate aducem chinezii ca si asa ei depasesc miliardul.dintr-o tara agrara am devenit muritorii de foame ca am acceptat sa fim slugile americanilor si europenilor

 6. 6 jhon balla March 23, 2011 at 6:53 pm

  nu stiu cine e sub pseudonimul“ateul“da` sigur nu e unu care sa merite atentia cuiva.e de o prostie rara.sigur nu are origini de razes,poate vreun calic aciuat….
  fii pozitiv in gandire si ratiune si nu astepta sa-ti pice din cer,ai initiativa si adu tu investitori si numai astepta ca cei din primarie sa faca totul pentru obste.
  din Florida ,Jhon

 7. 7 ateul March 23, 2011 at 7:23 pm

  dar la ce sa vina investitorii in satul nostru ce sa faca stai linistit acolo unde esti in florida si nu mai cataloga pe cei care comenteaza. in romania nu este ca in america si cu asta am spus totul inca suntem exact ca in comunism

 8. 8 ateul March 23, 2011 at 7:32 pm

  si asta daca esti din america cum spui ca nu prea cred si eu pot sa spun ca sunt din china sincer.si chiar daca esti calic nu este o rusine .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
March 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d bloggers like this: