Trufaș sau realist?!

Are sau nu dreptate d-l Trufașu? Este autorul acestui articol trufaș sau realist?

Mai jos am preluat integral  din  „Adevărul de seară”, articolul d-lui Vali Trufașu

Culmea administraţiei/ Comuna Bălăbăneşti nu are bani pentru lemne, dar îşi ia avion militar

Ministerul Apărării Naţionale va transfera către autorităţile locale din Bălăbăneşti un avion tip IAR 93, care a fost dezafectat de dotările militare.

Deşi pare bizar la prima vedere, există o explicaţie.

“Noi am făcut o cerere în urmă cu câteva luni pentru a primi un avion care a fost scos din funcţiune. Avem un consătean care a fost colonel de aviaţie şi care ne-a făcut propunerea de a monta avionul lângă un monument al eroilor, care este situat pe un deal din vecinătatea comunei.Înţelegerea a fost ca noi să suportăm transportul şi plata specialiştilor care vor dezasambla şi asambla avionul”, ne-a declarat Dorin Codreanu, primarul comunei Bălăbăneşti.

Localitatea este una dintre cele mai sărăce comune din judeţul Galaţi, autorităţile neavând bani nici de lemne pentru a asigura încălzirea în şcoală. Se pare că s-au găsit însă bani pentru asamblat şi dezasamblat un avion.

„Moda” avioanelor decorative în diverse localităţi din ţară nu este o noutate, oraşul brăilean Ianca fiind cel mai cunoscut exemplu dar măcar există un aerodrom.

Alte trei avione tip IAR 93 vor ajunge în alte localităţi din judeţele Olt, Teleorman şi Mureş.

Avionul care va ajunge pe inventarul Primăriei Bălăbăneşti a aparţinut unei unităţi militare din Câmpia Turzii, valoarea sa actuală ridicându-se la 2.600 de lei.

Autor : Vali Trufaşu \ Vineri 28 ian 2011 \ Sursa – „Adevărul de seară”

Notă xpressbalabanesti. La banii aceștia mi-aș lua și eu unul și l-aș amplasa în curte. De ce? Din mândrie națională! Vi se pare suma de 2600 de lei exagerată? Prețul include transportul și montajul! Din sursele noastre elevii școlilor din Bălăbănești nu suferă de frig.

5 Responses to “Trufaș sau realist?!”


 1. 1 viking February 15, 2011 at 1:02 pm

  da aveti mare dreptate si nu se face nimic pentru a se indrepta acest lucru.eu stiu ca cei din primarie ar trebui sa faca tot felul de proiecte pentru ca de asta sunt platiti nu. dar ei se complac in mediocritate si vorba cea luna trece leafa merge suntem exact ca in caragiale care din pacate este actual si in zilele noatre poate acum e mai grotesc ce se intampla.tineri sunt priviti cu neicredere si sunt numi masa de manevra dar sa li se ofere un loc de munca nu.

 2. 2 ateul February 16, 2011 at 10:59 am

  la noi cei care conduc comuna isi vad doar de interesele lor ii doare in cot de locuitorii comunei si asta se vede cu ochiul liber nu trebuie sa analizezi mult situatia.si inca ceva e la fel ca in comunism nu-i nici o diferenta nu ai voie sa ai nici o opinie contra pentru ca esti tras la raspundere in fata comunitati si esti aspru criticat . multii nu mai indraznesc sa spuna nimic si nu e corect atata timp cat critici dar nu aducii injurii sau calomnii nu vad nimic rau in asta .dar din pacate nu se intampla asa am vazut situatii cand desi nu avea dreptate pana la urma a inteles ca a gresit. multe zone din sat sunt defavorizate pe motivul ca nu au fost cuprinse in proiect dar noi nu platim impozite si taxe numai cei din centru .ni se spune sa venim la centru dar daca asa am mostenit din mosi stramosii ce ar trebui sa facem.

 3. 3 ateul February 16, 2011 at 1:03 pm

  in toate comunele deciziile mai importante se iau impreuna cu cetatenii exemplu balasesti unde se organizeaza intruniri si fiecre isi exprima parerea dar la noi oamenii fug de responsabilitate si asteapta sa faca dar primarul nu ei si cei din primarie .oamenii una spun si alta fac pentru ca le este frica ca o sa fie judecat sau dupa caz o sa fie pedepsit daca isi da cu parerea . un exemplu era o turma de oi si toti stiau a cui este si era pe izlazul vacilor dar toti vociferau dar nici unul nu a avut curajul sa faca ceva . cat de ipocritii sunt oameniisi de perversii adica mai pe romaneste fiecare isi urmaresc interesele .atunci daca oamenii nu iau atitudine si sa isi ceara drepturile atunci cine si mai vrem sa se dezvolte comuna asta niciodata .

 4. 4 nelutiu February 17, 2011 at 7:41 pm

  Prin capulunora bazaie mustele chiar daca altii au impuscat si arestat oameni nevinovati. Chelul are nevoie urgenta de tichie de margaritar!

 5. 5 ateul March 21, 2011 at 10:32 am

  un comentariu stupid


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
February 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

%d bloggers like this: