Vis de copil

Primii pași pe gheață

Încă din vara anului 2010, copiilor din Bălăbăneşti şi din satele din împrejurimi li s-a spus la şcoală (de către d-l profesor Pământ Neculai) că vor avea ocazia, printr-un program numit ,,10 ORE DE GHEAŢĂ”, să patineze şi să se iniţieze în patinaj la arena din Galaţi alături de copiii de 9-10 ani, componenţi ai echipei Gladiators Dunărea Galaţi. Acest program a fost gândit pentru un grup de minim 10 copii, de către Florin Munteanu, un fiu al locului, stabilit în Canada şi a avut ca idee promovarea sportului şi a unei idei de viaţă prin sport pentru copiii de la sate care nu au privilegiul de a avea acces la sportul de performanţă.

Fiindcă nu este uşor să promovezi un sport  necunoscut şi să câștigi încrederea părinţilor și a copiilor, prin  intermediul internetului, cititorilor li s-au împărtăşit primele noțiuni despre hocheiul gălăţean iar cei mici au fost înștiințați că într-o zi vor patina pe gheața patinoarului din Galați.

Zilele s-au scurs una câte una, iar răbdarea copilaşilor care visau la cuvintele frumoase spuse de d-l profesor întrecea orice aşteptare.

Însă, Ajunul Craciunului le-a adus un moment magic, fiindcă tot ceea ce d-l profesor le-a promis, s-a adeverit, ba chiar mai mult de atât.

Contactat de d-l Pământ , antrenorul grupei de copii Gladiators Dunărea Galați, cu ajutorul părinţilor, au mers la Bălăbăneşti şi au asigurat transportul micuților dornici de o aventură pe care sigur şi-o vor aminti cu plăcere. Punctul de întâlnire a fost casa d-lui profesor, unde „zimbrișorii” din Bălăbăneşti (viitori componenți ai echipei „Zimbru Bălăbăneşti”) au aşteptat cele două autoturisme și unde s-au delectat cu un film istoric educativ pe care nu foarte mulţi copii l-au văzut – „DACII”!

Drumul a fost anevoios, fiindcă celor 80 de km distanţă li s-a adăugat şi răul de maşină şi ceaţa de afară, aşa că încordarea a fost maximă.

Primul loc din Galaţi unde au intrat copiii a fost vestiarul, acolo li s-au pus la dispoziţie crose, două porţi şi tentaţia unui joc pe cinste – hocheiul pe uscat. Copiii au fost serviţi cu pizza, pe care au savurat-o din plin. A urmat probarea patinelor şi a echipamentului, astfel ei au descoperit apărătorile , cotierele, umerarele , manuşile şi căştile de hochei.

Între timp, vestiarul a devenit neîncăpător, fiindcă au mai sosit 35 de copii care s-au echipat pentru un antrenament adevărat.

Primii paşi pe gheaţă au fost nesiguri, ca ai oricărui bobocel, însă cu priceperea şi cu iscusinţa d-lui profesor Cacenski, cele 2 ore de iniţiere, parcă nici nu au fost.

După antrenament, toţi copiii şi părinţii au mers la restaurantul sportivilor din incinta patinoarului, unde, prin grija d-lui Corciovă Ionel, au avut surpriza unei serate de sărbătoare de neuitat. Totul a fost nemaipomenit, atmosfera, surprizele Moşului, mâncarea, băuturile răcoritoare şi muzica, care preţ de 3 ore şi jumătate a acompaniat o ambianţă de basm. Punctul culminant a fost venirea lui moş Crăciun, el a oferit cu generozitate copiilor cadouri. La final, micuții au fost cazaţi la părinţii Gladiatorilor pentru o seară.

Ţinem să amintim şi să mulţumim tuturor celor implicaţi în această acţiune: d-lor Florin Munteanu şi Nicolae Pământ – iniţiatorii proiectului, profesorilor-antrenori ai Gladiatorilor – Munteanu Cristi şi Cacenski Iulian , d-lui Corciovă Ionel, cel care a asigurat în mod gratuit seara magică de Crăciun, Direcţiei Judeţene Pentru Tineret şi Sport, care a oferit cadouri copiilor şi nu în ultimul rând, părinţilor care au adus şi găzduit „zimbrișorii” din Bălăbăneşti.

Următoarea acţiune pentru bălăbăneşteni va consta într-o invitaţie la un meci de hochei pe gheaţă din divizia I . Amintim cititorului că echipa Dunărea Galaţi s-a calificat după mulţi ani în play off-ul diviziei naționale şi că în componenţa echipei, anul acesta, evoluează şase slovaci finanţaţi de către Ionel Corciovă, un prieten drag al hocheiului gălăţean.

echipa xpressbalabanesti

3 Responses to “Vis de copil”


  1. 1 Cadouri April 18, 2011 at 10:44 pm

    Citind despre cadouri mi-am amintit de site-ul de unde mi-a cumparat iubitul meu un ursulet de plus ieftin 😛

  2. 2 soiuz 14 April 20, 2011 at 6:02 pm

    cand au venit ajutoarele din strainatate dupa 90 am ramas stupefiat cum cei care trebuiau sa le imparta si-au luat eii cei mai bun si pe urma unii vindeau .

  3. 3 soiuz 14 April 27, 2011 at 12:55 pm

    sunt primar si bine imi pare / in gradina am mioare /care pasc pe pasunea vacilor iar oamenii tac malc ca de cine are curaj sa ii spuna ceva .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
December 2010
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d bloggers like this: