Opinii, pro şi contra

Surpriză în Divizia A de hochei – Hocheiştii braşoveni nu s-au prezentat la meciul de la Galaţi

Publicul prezent marţi seara la Patinoarul Artificial din Galaţi a avut parte de o surpriză neplăcută: oaspeţii de la S.C.M. Fenestela Braşov nu s-au prezentat pentru jocul cu C.S.M. Dunărea.

La ora 17.30, ora oficială de disputare a partidei, arbitrii Gergely Leghel, Istvan Mathe şi Peter Vilmoş (Gheorgheni) au ieşit pe gheaţă, au constatat lipsa echipei oaspete şi  au aşteptat – conform regulamentului – 15 minute venirea acestora.

Apoi, după ce timpul acordat regulamentar s-a epuizat, au angajat pucul  la centrul terenului pe care se aflau numai cei şase componenţi ai echipei Dunărea, consemnând sfârşitul meciului. Observatorul federal, Octavian Corduban (Brăila) a încheiat procesul verbal de constatare, iar secretarul Sebastian Dinu a consemnat neprezentarea în raportul oficial de joc.

Rămâne de văzut ce va hotărî Federaţia, regulamentul fiind totuşi clar: 5-0 pentru Dunărea. În continuare, gălăţenii vor juca trei meciuri acasă:
·    miercuri, 27 octombrie – cu Steaua,
·    vineri, 29 octombrie – cu Progym Gheorgheni,
·    vineri, 5 noiembrie – cu Sportul Studenţesc.

Oricum, este o mare surpriză ca o echipă participantă într-o competiţie de acest nivel – Divizia A – să nu se prezinte la joc!

Până la hotărârea Federaţiei de specialitate, CSM Dunărea ocupă locul 4 în clasamentul primului eşalon de hochei – cu 9 puncte (golaveraj 27-25), bilanţ rezultat din obţinerea a trei victorii şi două înfrângeri.

Gh. Arsenie, M. Petrescu – Viaţa Liberă Galaţi

Meciul Fenestela Brașov – Dunărea Galați va fi rejucat.

Este adevărat că regulamentul va da câştig de cauză echipei noastre, însă, ţinând cont de faptul că mantinelele noastre sunt din lemn de salcâm comunist, de faptul că tabela merge ca locomotiva cu abur (scoasă din uz), că nu avem apă caldă şi căldură în vestiare etc, s-ar putea ca următoarele meciuri să le pierdem la masa verde. În aceste condiţii ar fi bine ca meciul să se rejoace la o dată ulterioară, câştigând în acest fel clemenţa federaţiei la handicapurile noastre organizatorice.

Şi pe domnii reporteri, cu tot respectul, i-aş ruga, dacă se poate, să scrie despre condiţiile jalnice de pregătire. Nu avem curent pentru antrenamente, căldură în vestiare sau apă caldă. Acest lucru se întamplă din cauza faptului că patinoarul este administrat de oameni care nu au nimic în comun cu sportul. Vreau să trag un semnal de alarmă pe această cale şi să vă spun că dacă aceste condiţii vor continua, sporturile de iarnă vor dispărea.

Ce le oferim copiilor în loc ?! Aromaterapia, strada şi lipsa de alternativă. Se merită oare ca pentru 50 de locuri de muncă adunate într-un SRL să luam dreptul la sport şi la performanţă a câtorva sute ori mii de copii. DE CE UN S.R.L. ADMINISTREAZĂ PATINOARUL?! NU CREDEŢI CĂ ACEST LUCRU ESTE MOTIVUL LIPSEI DE PERFORMANŢĂ SPORTIVĂ? Ce ştiu ei despre nevoile sportului?! Sunt oare interesaţi? Au fost vreodată?! Haideţi să spunem şi noi adevărul. Să nu ascundem totul şi din bărbaţi cu capul pe umeri şi cu atitudine, să lăsăm capetele în jos, spunând că astea sunt condiţiile – cu astea defilăm. Ce s-a făcut cu spaţiile din patinoar? Dar cu terenurile pentru pregătirea sportivă? Ne plângem că suntem bolnavi, că nu avem unde să ne ducem în timpul liber.

De ce oare? Pot fi meciurile de hochei ori concursurile de patinaj artistic o alternativă? Suntem la capătul răbdării? Ce spuneţi, sunt subiecte pentru un reportaj adevărat? Ori ne interesează doar constatările şi can-canul sportiv. Când vom dezbate subiecte adevărate?!

Vă mulţumesc pentru atenţie şi sper ca acest mesaj să răscolească suflete, să mobilizeze minţi şi să pornească iniţiative.

Cu respect, Cristi Munteanu – antrenor Dunărea Galaţi

Interesant de citit şi articolul – Dunărea Galaţi a refuzat să câştige un meci la masa verde la hochei! – Duminică 24 octombrie 2010 – Cotidianul. Sursa:

http://www.cotidianul.ro/126824-Dunarea-Galati-a-refuzat-sa-castige-un-meci-la-masa-verde-la-hochei

0 Responses to “Opinii, pro şi contra”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
October 2010
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggers like this: