Primăria Conservă

De ceva vreme foarte mulţi cititori ne semnalează faptul că Primăria Bălăbăneşti, instituţia care ar trebui să fie aproape de cetăţean devine pe zi ce trece o organizaţie tot mai opacă, ermetică, străină de interesele locuitorilor comunei. Mulţi cetăţeni din comună şi din afară nu prea înţeleg acest tip de administraţie lipsit de viziune şi perspective reale de dezvoltare a localităţii. Locuitorii ne spun că nu există şi nu a existat niciodată o intenţie clară a autorităţilor de atragere a investitorilor, de valorificare a resurselor şi produselor locale, de atragere şi susţinere a personalului calificat în domenii cheie (sănătate, educaţie, cultură, sport) în comună. Zadarnic construim o grădiniţă nouă(unde nu trebuie, adică pe singurul teren de sport mai acătării din comună) dacă numărul copiilor în localitate a scăzut semnificativ şi este într-un trend descendent continuu!

Ceea ce amplifică cel mai mult confuzia şi nedumerirea bălăbăneşteanului este lipsa de comunicare pe canalul Primărie – Cetăţean. Nu numai că bălăbăneştenii nu ştiu ce se întâmplă în localitatea lor dar nici măcar nu sunt consultaţi cu privire la deciziile luate de instituţie, respectiv consiliul local. Dar cine sunt consilierii? Ce contribuţii, luări de poziţii, proiecte au sau susţin ei? Greu de spus, atâta timp cât nici măcar nu-i cunoaştem! Ne-am obişnuit de ani de zile să dăm vina pe primar, premier sau preşedinte. Nu-i disculpăm dar nici nu le putem atribui toate nereuşitele. Dacă fiecare din noi s-ar implica mai mult în procesul de decizie, ar veni cu propuneri, ar da dovadă de spirit civic cred c-am reuşi să destupăm Primăria Conservă.

Notă: Vor veni iar alegerile locale. Mersul cu portavochea prin comuna nu va mai ţine! Aviz PNL! Donaţiile exotice – ceasuri, pixuri, căldări şi celulare, nu vor mai atrage votantul! Aviz PSD şi PD-L! Nici măcar suta de grame a consevatorilor nu va mai lua minţile alegătorului. Va veni timpul proiectelor şi a oamenilor cu caracter, căci Bălăbăneştiul este sat de răzeşi, nu de dobitoace. 

Autor: Florin Munteanu

4 Responses to “Primăria Conservă”


 1. 1 nelutiu July 16, 2010 at 8:32 pm

  Domnule Florin, faci parte din generatia tanara, se pare ca nu prea ai cunoscut comunistii, ceilalti, ci doar …pe astialalti, adica esalonul doi, asa au vrut comunsto-securistii, imediat dupa Revolutie, cu prilejul careea, au impuscat oameni nevinovati, printre care si eroul Nelu Mitu! Articolele matale, sunt interesante, dar….incomode comunistilor!

 2. 2 nick September 1, 2010 at 6:14 am

  Ma uimeste faptul ca dvs. de la mii de mile departare va pasa si spuneti lucrurilor pe nume, iar cei de aici se resemneaza si se complac in mizeria care ne inconjoara.Eu unul la fel ca multi m-am resemnat si voi alege calea strainatatii,pentru ca mi-am dat seama la o varsta relativ fragedaca ca nu se mai poate face nimic pentru tara aceasta.Este stiut ca doar prin vorbe nu se rezolva nimic, faptele sunt cele care ar conta, insa din pacate societatea romaneasca este adanc ancorata in trecut, si vad ca ii place asa. Spirit civic nu mai exista in tara asta pentru ca “ei” au avut grija sa sa-l nimiceasca.Poate ca dvs. cunoasteti realitatea din comuna, realitatea din tara, dar va spun ca realitatea din teren, realitatea cea pe care o simti este mult mai crunta.
  Eu unul sunt absolvent de administratie publica, si cat de cat as avea habar cu ce se mananca administratia, la noi birocratia, nepotismul, neprofesionalismul, diletantismul sunt la ordinea zilei.
  Cum am spus este de admirat demesrsul dvs., si inteleg ca traind intr-o societate foarte civilizata sunteti intrigat de ceea ce vedeti si auziti ca se intampla la noi, insa cu parere de rau o spun- nu va schimba nimic.
  P.S. Astept o replica acida 🙂

 3. 3 costel October 16, 2010 at 8:00 pm

  la noi comunisti si-au impartit dupa asa zisa revolotie si ma refer la cei din comuna pamanturile cele mai bune si toata averea din fostul CAP SI SMA . si sa vedeti ca pe cei care au muncit cum au putut in cap pe timpul comunismului iau amentat sa nu ia ca o patesc si vor fi trasi la raspundere.cei care au facut parte din comisi si-au luat pamant atat pentru ei cat si pentru neamuri dar in realitate inaite de 45 aveau o palma de pamant iar acum au hectare intregi deasemeni multi din primarie au primit pamant ca find considerati tarani fara pamant . practic ne-am intors in trecut cand trebuia sa muncesti pe mosia boierilor si trebuie sa votezi cu cine iti impune ei ca altfel esti proscris . unde este democratia sau mai bine zis a fost vreodata in romania.

 4. 4 viking October 27, 2010 at 11:51 am

  la noi cand te vede la primarie se uita la tine oare ce mai cauta si asta pe aici oarcum le tulburi linistea.oamenii cand ajung in functii uita de oamenii sarmanii cei mai intereseaza de restul dac rubedeniile lor sunt bine. nici pe vremea comunistilor nu erau atatia functionarii la primarie oare ce fac ca in comuna este totul pustiu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
July 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d bloggers like this: