Pe urmele bălăbăneştenilor – primar Dorin Codreanu

Este primar PSD cu peste 5 mandate consecutive, mai bine de 20 de ani de prim-gospodar al localităţii. Este urmaşul unei familii cu adânci rădăcini în comună. 

Realizări. A aplicat Legea Fondului Funciar, acţiunea fiind aproape finalizată. A reuşit prin atragerea de fonduri europene alimentarea cu apă potabilă a localităţilor Bălăbăneşti şi Rădeşti. Una dintre cele mai mari realizări în mandatului domniei sale o constituie conectarea localităţii Lungeşti la drumul naţional 24D prin asfaltarea coridorului „Gura Româneşti” – Lungeşti. S-au pietruit marea majoritate a drumurilor comunale. Un proiect al autorităţilor locale deosebit de util bălăbăneştenilor, care se desfăşoară cu succes în acest moment, este refacerea completă a  podului de la Poştă. În mandatul d-lui Codreanu s-au realizat vaste operaţiuni de împădurire cu puet de salcâm, peste 100 de Ha, acţiuni  la care şi-au adus contribuţia mulţi consăteni. Cu prijinul Consiliului Judeţean Galaţi s-au construit clopotniţe la toate bisericele din sat. Stabileşte legături strânse cu comuna Bălăbăneşti, raionul Criuleni,  din Basarabia, realizând un program comun transfrontalier folosind fonduri U.E. O atenţie deosebită a fost acordată familiilor nevoiaşe cărora li s-au acordat ajutoare sociale şi sprijin în situaţiile dificile. În fiecare an şcolar, cu sprijinul Consiliului Local, Primăria acordă cărţi pentru premierea elevilor meritoşi ai şcolilor din comună. Pe durata mandatului domniei sale s-au renovat şi adus îmbunătăţiri instituţiilor de învăţământ din comună.

5 Responses to “Pe urmele bălăbăneştenilor – primar Dorin Codreanu”


 1. 1 nelutiu June 26, 2010 at 10:01 pm

  Comuna a mai avut parte de un primar comunist doua decenii si jumatate, in persoana raposatului Toader Balaban, e posibila o repetare a istoriei, ori simpla coincidenta?

 2. 2 Florin July 11, 2010 at 3:58 am

  Sincer nu vă pot răspunde la această întrebare întrucât nu l-am cunoscut pe d-l primar Toader Balaban. Nu consider însă că d-l Dorin Codreanu este un primar comunist, deşi PSD-ul este o etichetă elocventă. Am găsit totuşi înţelegere la autorităţile locale în multe probleme. Se pot face însă lucruri mult mai frumoase şi benefice comunităţii, iar Primaria trebuie să fie mult mai activă.

 3. 3 costel October 16, 2010 at 8:07 pm

  practic noi muritori de rand nu avem curaj sa mergem la primar practic nu are cu ce sa te ajute daca nu muncesti.pe noi muritori de rand ne vaneaza cand sunt alegeri desi daca ai alte pareri si convingeri devii persoana non grata pai atunci de ce masi este democratie.noi tineretul suntem condamnati si suntem priviti ca niste sclavi care trebuie sa nu avem opini sau critici.

 4. 4 viking October 27, 2010 at 11:55 am

  practic la noi nu ar mai trebui sa se faca alegeri pentru ca nu este necesar pentru ce cheltuim niste banii degeaba mai degraba construim ceva pentru sat ca oricum se stie cine o sa iasa pentru ca la noi e ca pe vremuri adica ca in comunism dar si atunci te mai schimba cei de la centru ca sa mai schimbe ceva

 5. 5 viking February 11, 2011 at 6:43 pm

  florin pai daca sunt comunisti cei de la PSD atunci de cei de la PDL ce sa mai zicem astia sunt adevarati tortionari care ne spun ca la cazne mai rau ca pe timpul comunistilor .in comunism in centrul atentiei era omul dar acum in asa zisa democratie e in centrul atentiei statul care nu stie cum sa-ti ea si sa devii sclav lor


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
June 2010
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

%d bloggers like this: