Cornel Coroi – Solistul de pe Valea Frumoasei

Născut la Bălăbăneşti, nu departe de biserica Sf. Voievozi într-un loc pitoresc de pe Valea Frumoasei, numit  Fundatură, Cornel Coroi se afirmă prin muncă şi talent ca interpret al cântecului popular românesc. A urmat cursurile Şcolii Populare de Arte pe care o absolvă cu nota zece, colaborează cu Radioul şi Televiziunea Romană, de mai bine de douăzeci de ani performând ca solist profesionist de muzică populară. Pe parcursul carierei artistice, activează la casa de cultura a Ministerului de Interne, colaborează cu ansamblul Periniţa şi cu marii dirijori: Ionel Budişteanu, Marius Olmazu şi Mihai Muche. A participat la multe concursuri – fiind apreciat cu diplome şi premii. Este membru al CREDIDAM, o organizaţie non-profit ce apără interesele artiştilor români. A scos două CD-uri ce conţin muzică populară din Moldova inspirată de frumusetea acestor plaiuri de legendă, Bălăbăneşti sat iubit fiind unul dintre ele. Alături de nume ca Ion Zimbru, Lică Rugină, Neculaiu Balaban – Cornel Coroi face parte din categoria de artişti bălăbăneşteni, înzestraţi de Dumnezeu cu talent, cu simţire sufletească fină, cu deschidere vectorială creştină spre frumos şi etern. Cel de Sus i-a dăruit o voce deosebită – o voce caldă, duioasă – ca vorba moldoveanului. Cornel este o curiozitate în lumea soliştilor de muzică populară. Deşi este moldovean, s-a evidenţiat interpretând cântecele populare olteneşti ale lui Nelu Bălăşoiu – Are tata un pui de fată fiind unul dintre preferatele artistului. Autorul s-a remarcat şi ca textier, repertoriul său cuprinzând şi cântece compuse pe versuri ce descriu frumuseţea locurilor natale – melodii de o sensibilitate şi căldură sufletească deosebită. Fire generoasă, artistul ne promite un spectacol de zile mari în 2010 la sărbătorirea a 550 de ani de atestare documentară a satului Bălăbăneşti. Cornel şi familia sa reprezintă un exemplu de educaţie, modestie şi dăruire trăsături ce ne promovează comunitatea producându-ne un sentiment de mândrie şi bucurie.

Datele şi informaţiile de mai sus au fost transmise de domnul profesor de istorie Neculai Pământ căruia îi mulţumim încă odată pentru tot ceea ce face pentru comuna Bălăbăneşti, pentru promovarea neîncetată a valorilor şi realizărilor bălăbăneştenilor.

2 Responses to “Cornel Coroi – Solistul de pe Valea Frumoasei”


  1. 1 stesan December 9, 2009 at 6:25 pm

    DORtv te asteapta sa trimiti clipurile video pentru difuzate, si datele tale pentru pagina personalizata. intra pe http://www.dortv.ro si vezi daca merita. nu ezita sa ne contactezi.

    Succes!

  2. 2 lili coca December 19, 2009 at 7:55 pm

    salu domnu cornel as vrea sa te aud cintind da-s tare departe LA MULTI ANI SA FII SANATOS SA CINTI LA LUME eu is din balabanesti burlacu ma numesc


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
October 2009
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d bloggers like this: