Destin

Paul Goma (n. 2 octombrie 1935 în satul Mana, comuna Vatici, judeţul Orhei, Basarabia) este un scriitor şi militant anticomunist român, stabilit la Paris (Franţa).

Paul GomaDecenii la rând, până în ziua de astăzi, “liderii noştri” ignoră cu bună ştiinţă un om ce nu cunoaşte noţiunea de compromis. Nu găseşti în douăzeci de ani de “democraţie” românească(cu mici excepţii – Corneliu Coposu, Ion Raţiu, ..), pe tot teritoriul României, un om politic care să aibă măcar 1% din verticalitatea lui Paul Goma. Ce vedeţi astăzi pe micile ecrane(maşini de spălat creierul)? Spectacole de prost gust, puse în scenă de securişti-interlopi ce se bat pentru lovele! Politruci, măscărici şi vânzători! România anilor 2010 a sărit demult bariera de 50 de miliarde de dolari datorie externă, a fost vândută pentru 42 de km de autostradă construiţi de Bechtel, de indivizi ca Iliescu, Năstase, Brucan, Văcăroiu, de cei care într-o Zi Sfântă de Crăciun îşi judecau şi lichidau cu automatele liderul. Paul Goma, un om condamnat, terorizat, alungat din propria ţară de aceleaşi brute şi lipitori, deranjează prin verticalitate , corectitudine şi cinste, deranjează atât de tare încât aceste carii ale neamului românesc l-au condamnat încă odată – de data aceasta la uitare, l-au izolat căci cuvântul şi vorba lui au rezonanţă. Vă întreb câţi dintre marii scriitori români ai vremii şi-au pus la dispoziţia cititorului întreaga opera, fără a solicita măcar un leu? Câţi dintre ei, mai luptă pentru adevăr, pentru dreptate, pentru România? Cât de nerecunoscători putem fi!

La mulţi ani ! Paul Goma – multă, multă sănătate! – xpressbalabanesti

Vizitaţi http://paulgoma.free.fr/index.php

1 Response to “Destin”


  1. 1 nelutiu August 7, 2010 at 3:50 pm

    Putini cunosc faptul ca Paul Goma, unul dintre cei mai tenace luptatori anticomunisti, a fost in nenumarate randuri, la un pas de moarte, datorita spionilor trimisi de Securitatea lui Ceausescu, sa-l lichideze pentru pozitia lui. La una dintre tentative, a fost chiar impuscat intr-un umar. Astazi nu s-au schimbat prea multe, dar ghiciti de ce nu se reantoarce generalul Mihai Pacepa in tara? Desigur ati ghicit, tot securisto-comunistii conduc!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
October 2009
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d bloggers like this: