Destin

Gagiu Cezar – membru al unei familii care a dat mulţi preoţi îşi dedică eforturile şi activitatea bisericii şi nevoilor enoriaşilor. După 1990 tânărul preot de parohie reuşeşte cu entuziasm şi mult efort să pună temelii adânci pentru reînceperea vieţii monahale la mănăstirea Adam, mutilată în perioada ateist – comunistă. Este Monumentul Eroilor Bursucani - Unul din proiectele pe care preotul Gaciu l-a susținutpreot paroh la Rădeşti a unei bijuterii de biserică cu pictură frumoasă, strane noi și multe alte îmbunătățiri. Ridică şi sfinţeşte monumente pentru cinstirea eroilor la Adam, Rădeşti, Bursucani – la sfinţirea monumentelor invită şi veteranii de război pe care îi cinsteşte cu multă consideraţie. Ridică troiţe, monumente de închinare pentru drumeţi. Este activ în efortul de a reda obiectului de studiu Religie locul ce i se cuvine în învăţământul românesc.

Ca o încununare a eforturilor pe linie profesională este numit protopop de Bereşti, din această poziţie păstoreşte peste 30 de parohii, fiind considerat – ,,omul potrivit la locul potrivit”. Dintr-o pornire sufletească aparte, vibrând de emoţie patriotică, organizează aniversarea a 500 de ani de atestare documentară a satului Rădeşti. Împreună cu primăria organizează o întâlnire cu fii satului. Este sprijinul sufletesc şi duhovnicesc al enoriaşilor din Rădeşti, Bursucani, Zimbru şi pentru toate parohiile din protopopiat. Preotul Gagiu este unul din cei 24 preoţi daţi ţării de Bălăbăneşti.

Bălăbăneştiul – satul de baştină al preotului Gagiu este printre satele mici care au două biserici – rămâne să ne întrebăm – de ce oare?

0 Responses to “Destin”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
September 2009
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

%d bloggers like this: