Cabana Stroiu

Cabana Stroiu este situată în comuna Drăgușeni, lângă satul Adam, la nici 15 kilometri de comuna Bălăbănești,  în partea de nord a județului Galați. Ca amplasament cabana se afla pe raza OS Grivița- DS Galați, în UP II Hobana, ua 44.

Scurt istoric

Cabana a fost construită în anii 1979- 1980, din elemente de zidărie cu mortar de ciment, cu parter, un etaj iar la subsol o pivniță. La început erau trei dormitoare, din care doua la etaj și unul la parter, fiind destinată să servească pentru șederea șefului statului la acțiunile de vânătoare organizate pe fondul de vânătoare Adam.

Puncte de atracție

Ca puncte de atracție existente în zona ar fi de menționat un stejar secular care ar data din timpul domniei lui Ștefan Cel Mare, iar la cca. 5 km mănăstirea Adam.

Posibilități de agrement

Plimbări prin pădurea din jurul cabanei și organizarea de zile de pescuit la diverși proprietari de iazuri din zonă.

Descriere generală

După anul 1989 cabana de vânătoare a servit nevoilor de cazare pentru vânătorii străini. Întrucât spațiul de cazare era redus, în anul 1994 s-au luat măsuri de recompartimentare interioară prin împărțirea sufrageriei, reușind să se amenajeze 5 dormitoare cu câte două paturi fiecare, toate cu baie și WC comun. S-a realizat acoperișul din șindrilă, s-au construit sobe de teracotă în fiecare cameră iar în curtea interioara s-a amenajat un foișor. Între anii 2002- 2004 s-au executat lucrări ample de modernizare. S-a înlocuit toata tîmplăria de lemn cu una din termopan, s-a înlocuit sistemul de încalzire cu sobe cu încalzire centrală, s-a înlocuit tot mobilierul, lenjeria și instalația de iluminare, s-au dotat toate camerele cu TV propriu, s-a modernizat și reutilat bucătăria, s-au recompartimentat și utilat băile așa încât trei camere au baie proprie. Deasemenea s-a înlocuit învelitoarea clădirii cu una tip Lindab, dânduise clădirii un aspect foarte modern .

Locație – Căi de acces, rute, mijloace de transport

La cabană se poate ajunge din municipiul Tecuci ( 45 km ) , pe soșeaua de asfalt ce trece prin satele Matca, Corod, Blânzi, Bratulești, Nicopol, Fundeanu, Știețești. Drumul este asfaltat până la 2 km de cabană, fiind urmat de o porțiune pietruită, pâna la obiectiv. Din municipul Galați (95 km) se poate ajunge pe soșeaua care trece prin satele Cuca, Băleni, Vârlezi, Drăgușeni, Fundeanu, Știețești. Deasemenea se poate ajunge și din municipiul Bârlad, pe ruta Trestiana, Grivița, Bălăbănești, Bursucani, Drăgușeni, Fundeanu, Știețești.

http://www.blue-moon-travel.ro/index.php/turism-individual/romsilva/73-cabane/278-moldova-galati

Pentru imagini și mai multe informații vizitați adresa de mai sus.

0 Responses to “Cabana Stroiu”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Acces brosura de prezentare monografie

Meteo Bălăbănești

Vă dorim o zi plăcută
September 2009
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

%d bloggers like this: